2021.07.05 - 10. Mátraháza edzőtábor

Mátraházán edzőtáboroztunk
(Pető Laci irománya)
A 2020-ban történt járvány felfordulás végett akkor lemondtam a Nemzeti Sportközpontok Mátraházi Edzőtáborába szervezett erőnléti edzőtábori foglalásunkat. Idén a versenysportolókra vonatkozó szabályozások kedvezőbb előrejelzéseket mutattak, tehát belecsaptunk!
Jól tettük!
Július 5.-én 12 óráig kértem a recepcióra érkezést a srácoktól, akik a Debreceni Lövészsuliból, a Nyíregyházi PLE-ből, a Sólyom LE-ből, UTE-ből és a PVSK-ból érkeztek összesen huszonketten. Szinte mindenkit ismertem, bíztam a jó hangulatban... amit én magam már az első percekben erősen próbára tettem: mindenkitől bekértem a mobiltelefonját, okoseszközét! (Anyukám valószinüleg csuklott!) A borzalmakat fokozva kijelentettem, hogy az edzésekről késés 100 Ft/perc tarifával számolandó! (Nem a saját bankszámlámra apellálva, hanem a fagyialapra, amiből majd a táborzárón dőzsölünk.) És mivel három a magyar igazság: a napi első edzések 07:00 órakor kezdődnek. Csak a mai nem, hiszen délután van. Ez 15:00 órakor, egy Kékes "csúcstámadás" formájában realizálódott is.
...
Természetesen ebben a cikkben mindent nem jegyzek le, mert nem teleregényt kívánok közölni az olvasó sporttársakkal, de... a történtek igazolására van egy kiváló fotóalbumunk kb. 800 db bizonyító erejű fotóval, videóval. (https://photos.app.goo.gl/ckTi6g1zpXihbtfbA)
Most csak a legemlékezetesebbeket szedem csokorba:
- napi több fizikai edzés. A 07:00 órási reggeli torna, illetve futás állandó jelleggel, majd délelőtt egy túra, délután egy másik, vagy konditermi foglalkozás.
- autogén tréning / agykontroll gyakorlatok.
- célok, tervek a sportban, az életben.
- motivációs előadások (én magam voltam az előadó), mozizás ("A békés harcos útja"), valamint sikeres sporttársaink anyagai, amik az MSSz csatornáin elérhetők (Major Vera, Dávid Kriszta...).
- csendkoncert (erdőben, távol a civilizáció zajaitól mindenki 40 percig csak a természetre és magára figyelt hangtalanul).
- Hegyi Norbert olimpiai válogatott kerettag sporttársunkat meglátogattuk a Mátrafüredi koronglőterén, ahol jókat beszélgettünk vele, majd mindenki kipróbálhatta a koronglövészet élményét! Köszi Norbi! ;-)
- wellness programok (jakuzzi, szauna).
- a TV toronyba szigorúan csak a lépcsőn mehetett fel mindenki. Elvégre sportolók vagyunk, vagy mi a szösz?
- éjszakai túra. (Csak kicsit tévedtünk el! :D  )
- activity játék kizárólag lövész szakmai feladványokkal.
...
Július 10.-én szombaton a reggeli után érkeztek a szülők a srácokért. Kifejezetten jók voltak a visszajelzések, aminek nagyon örülök! 

A teljességhez úgy éreztem hozzátartozik egy kérdőív megszerkesztése, amit vasárnap ki is küldtem a fiatal sporttársaknak. Ott is sok megerősítést kaptam arra vonatkozólag, hogy: ÉRDEMES VOLT! 

Egyben megígérem: LESZ FOLYTATÁS! 

:-)
P.L.