Bronzérmes a férfi légpuska csapat Győr 2024

A Péni István, Pekler Zalán, Hammerl Soma összeállítású magyar hármas bronzérmes lett légpuskában a kieséses rendszerű csapatversenyben Győrben a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon. A magyarok a kvalifikáció első részében 627.3 kört lőttek, és hetedikként jutottak a nyolc közé a 13 csapatot felvonultató mezőnyben. A Q2-ben Péni Istvánék 627.8 körrel a negyedik helyen jutottak a négy közé. A kvalifikáció harmadik szakaszában az dőlt el, hogy melyik csapat milyen éremért mérkőzhet. A magyar hármas 625.6 körrel negyedik lett és a bronzéremért lőhetett a németekkel.

A bronzmérkőzés nagyon izgalmasan alakult, 4-0-ra és 6-2-re elhúztak a németek. Pekler Zalánék 6-6-nál beérték ellenfelüket. A folytatásban ismét megléptek a németek. 8-12-nél jókor jött Kissné Oroszi Edit időkérése, mert ezután fordított a magyar puskacsapat és 14-12-nél már karnyújtásnyi közelségbe került az érem. A németek ekkor még egyenlítettek, de az utolsó sorozatot Péni Istvánék nyerték, és 16-14-gyel övék lett a bronzérem. Az aranyérmet Ukrajna vitte el Horvátország 17-11-es legyőzésével.

 

Pekler Zalán: "Nagyon örülök ennek a csapatbronznak. Ez a hármas bizonyította már többször is, hogy bennünk van a nagy eredmény. Ez most nagyjából ki is jött, azért bőven maradt bennünk. Istók brutálisan nagyot lőtt, köszönet neki, hogy kihúzott minket a slamasztikából. De alapvetően számomra katasztrófálisan sikerült az Európa-bajnokság. Nagyon csalódott vagyok, mert az egyéni és a vegyes csapat versenyszám is kritikán aluli volt. Próbálom kijavítani, de most egy hosszabb szünetet fogok tartani. Az alapokhoz vissza kell majd térni, de két hétig most biztosan nem lesz puska a kezemben." 

 

Hammerl Soma: "Az egyéni versenyszámban csak a ranglistapontokért indulhattam, de az elég jól sikerült. Közel voltam a 630 körhöz. Utána jött ez a kieséses rendszerű csapatverseny. Nekem ez személy szerint nem sikerült olyan jól, ahogy szerettem volna, de a fiúk nagyon ügyesek voltak és így sikerült ezt a bronzérmet behúzni. Természetesen nagy büszkeség, hogy hazai közönség előtt sikerült érmet nyerni."

 

Péni István: "Nagyon jó napot fogtam ki. Nagyon szerettem volna, hogy mindhárman éremmel térhessünk haza. Az alapversenyben kétszer is 211 kör felett teljesítettem, harmadjára 209.5-et. A döntő pedig fergetegesen sikerült számomra. Jól kiegészítjük egymást, megbízunk egymásban. Annak is nagyon örülök, hogy 10.9-del fejeztem be a döntőt. Számomra ez egy nagyon emlékezetes Európa-bajnokság volt. Amikor a németek 6-2-re és 12-8-ra is elhúztak, akkor nem voltam benne biztos, hogy harmadikok leszünk, de bíztam benne, hogy mindhárman nagy tízest fogunk lőni. Összességében egy fantasztikus verseny volt és én is köszönöm Zalánnak és Somának, mert közös munka eredménye ez a bronz."