Bronzérmes a női légpuska csapat Győr 2024

Megszületett a magyar küldöttség nyolcadik érme (3 arany, 2 ezüst, 3 bronz) Győrben a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon, miután a Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar hármas bronzérmes lett légpuskában a nőknél a kieséses rendszerű csapatversenyben. A bronzmérkőzésen a magyarok a norvégokkal mérkőztek. Az ellenfél kezdte jobban a találkozót, 6-2-re is elhúzott, de Dénes Eszterék 7-7-nél utolérték a norvégokat. A folytatásban a magyar hármas fordított, és bár 11-7 után a rivális edzője időt kért, de ez sem segített rajtuk. Mészáros Eszterék 15-9-es vezetése után a norvégok a következő két sorozatot ugyan megnyerték, de ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. 15-13 után a következő sorozatban a döntetlennel szerzett egy pont is elég volt ahhoz, hogy a magyar együttes behúzza a bronzot. 16-14 a vége.

A magyarok a kvalifikáció első részében nyolcadikként léptek tovább a nyolc közé 625.3 körrel. A folytatásban, a Q2-ben 630.4 kört lőttek Dénes Eszterék, és az első helyen jutottak tovább a legjobb négybe. Az éremmeccsek sorsáról döntő részben aztán 626.6 körrel a negyedik helyen zártak a magyarok és így a bronzéremért a harmadikként végző norvégokkal lőhettek. 

 

Dénes Eszter: "Nagyon elégedett vagyok a két csapatéremmel, ami biztató a jövőre nézve. Jó csapatot alkotunk, húzzuk egymást. Együtt is készültünk az Eb előtt. Az egyéni nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a vegyes csapat számban sem jutottunk el az éremcsatáig. Azért az teljesen jó, hogy a négyből két számban érmet tudtam nyerni. Az egyéni után nagyon szerettem volna megmutatni, hogy annál többre vagyok képes, mint amit akkor lőttem."

 

Bajos Gitta: "Én az utolsó néhány lövésemmel "ejtettem ki" magam egyéniben a nyolcas döntőből, amiért kicsit mérges voltam. De az eredményem ugyanaz, mint amit a válogatókon is lőttem, tehát nekem nincs miért bánkódnom. Ráadásul ez nagyon kellett a hagyományos csapatversenyben elért ezüstéremhez. Mindkét csapatérem fantasztikus ilyen erős mezőnyben."

 

Mészáros Eszter: "A kieséses rendszerű csapatverseny nehezebb, mint a hagyományos. Jobban meg kellett dolgozni az éremért, de nagyon örülök annak, hogy mindkét számban érmesek lettünk. A bronzmérkőzésen nyugodtabb voltam, mint a saját egyéni finálémban, mert ott voltak mellettem a többiek, és ez nagyon sokat számított."

 

A Tátrai-Fejes Miklós, Polgár János, Trájer Szabolcs összeállítású magyar hármas férfi légpisztolyban a kieséses rendszerű csapatversenyben a bronzéremért lőhet a lettek ellen. A kvalifikáció első részében a magyarok nyolcadikként jutottak tovább (570 kör), majd a Q2-ben is folyatták remeklésüket. Tátrai-Fejes Miklós második sorozatbeli 100 körének is köszönhetően  573 körrel a negyedik helyen jutott a négy közé a magyar hármas. A Q3-ban aztán az 563 körös teljesítmény a negyedik helyet jelentette, így a magyar csapat a bronzérmet veheti célba.