ISSF World Championship Baku - ezüstérmes női pisztolyos csapat!

Megszületett az első magyar érem a Bakuban zajló sportlövő-világbajnokságon, miután a nők 10 méter légpisztoly versenyszámában a csapatversenyben a Fábián Sára Ráhel, Major Veronika, Jákó Miriam összeállítású magyar hármas 1726 körös teljesítménnyel a második helyen végzett. A győztes kínaiak 1728 kört lőttek, Irán lett a harmadik 1724 körrel. 

Egyéniben Fábián Sára Ráhel a hetedik helyen bejutott a nyolcas döntőbe 578 körrel (97, 95, 95, 97, 98, 98). Major Veronika 576 körrel 10. lett és csak kevesebb belső tízesekkel csúszott ki a fináléból, hiszen a 8-ként döntős dél-koreai Kim Bomi is ugyanilyen eredménnyel végzett. Jákó Miriam 26. 572 körrel. 

A döntő magyar idő szerint 14.45-kor kezdődik. A nyolc finalista közül a görög Anna Korakaki és a német Doreen Vennekamp szerzett már ötkarikás kvótát, illetve a fináléba jutott két kínai közül a szabályok értelmében csak az egyik szerezhet olimpiai indulási jogot Párizsra. A döntőben négy kvóta talál gazdára. 

 

Major Veronika: "A csapatban nagyon bíztam előzetesen is, mert nagyon erős ez a hármas. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ezüstérmesek lettünk. Az egyéniben maradt bennem egy kis hiányérzet, hiszen csak belső tízesekkel szorultam ki a fináléból. A verseny előtt nagy harc zajlott bennem, mert mindenképpen bizonyítani akartam, hogy a legjobbak között vagyok. Ez végül is sikerült, hiszen 10. lettem a 118 fős mezőnyben. Most már a sportpisztolyra koncentrálok."

 

Jákó Miriam: "Az elmúlt időszakban érettségiztem, felvételiztem, a tanulással több időt töltöttem, mint a lövészettel, így meg lehetek elégedve ezzel az eredménnyel. Most szeretnék visszajutni köreredményben arra a szintre, ahol már voltam. Rengeteg munka vár még vár. Az első két sorozat mindenesetre nagyon jól sikerült (99, 97), ide szeretnék visszakerülni. A csapatezüstre pedig nagyon büszke vagyok."