Európa-bajnokság Eszék

Results Book

https://livestream.com/issf

SIUS

A kontinensviadal végéhez közeledve  Győrik Csaba szövetségi kapitány értékelése az eszéki sportlövő Európa-bajnokságról. 

 

Győrik Csaba: "A juniorok már szokásos módon felülmúlják az elvárásokat. Ez Eszéken is így volt, ahol tíz érmet szereztek. Nagyon biztató a sportág jövője szempontjából, hogy egyéni olimpiai számban négy érmet is nyertünk. Mészáros Eszter légpuskában ezüstérmes lett, az 50 méteres összetett számban pedig Európa-bajnok. Ahogyan a fiúknál Hammerl Soma is aranyérmet nyert az 50 méteres 3x40 lövéses puskaszámban. Soma parádés döntőt mutatott be, csak azt sajnáltam, hogy az alapversenyben nagyon rosszak voltak az időjárási viszonyok. Kíváncsi lettem volna, hogy ideális körülmények mellett milyen eredményt lő. A mindössze 16 éves Jákó Miriam a felnőtt légpisztolyban éppen hogy lemaradt a döntőről, de a junior sportpisztolyban bronzérmet szerzett. Élete első Eb-jén mindent megcsinált, amit előtte megbeszéltünk és kiválóan szerepelt a döntőben. A vegyes párosban és csapatban szerzett érmek pedig csak a habot jelentik a tortán."

 

"A felnőtteknél Péni István légpuska aranyérme több szempontból nagyon értékes. Fontos volt neki, a családjának, az egész magyar küldöttségnek és a sportágnak is azok után, amin a közelmúltban keresztül ment. Az összetettben egy picin múlott a döntő, de ez rendben van. Istók nem egy gép, amin ha megnyomunk egy gombot, akkor jönnek ki az aranyak. Visszatérve a szintén tokiói kvótás puskás Mészáros Eszterre, aki a közelmúltban érettségizett, nála kihasználtuk azt, hogy még juniorkorú, és a korosztályában versenyezhetett. Mint a példa mutatja, nagy sikerrel. Az ugyancsak ötkarikás induló pisztolyos Major Veronika döntőt lőhetett sportpisztolyban, ami azért is volt fontos, mert a koronavírus-járvány miatt ilyen rangos nemzetközi verseny nem volt két éve. Nagy szüksége volt rá, hogy a világ legjobbjaival összemérhette a tudását, és nagyon sok tapasztalattal lett gazdagabb, ami Tokió előtt különösen fontos. A tervek szerint a június végi eszéki világkupára eljön valamennyi olimpiai indulónk."

 

"Három versenyző is közel állt az ötkarikás kvótához, de most nem sikerült egyiknek sem megszereznie azt. Sike Renáta jól lőtt, éppen kicsúszott a döntőből a sportpisztolyban és egy körrel maradt le az olimpiai indulásról. A még juniorkorú Dénes Eszter bejutott a felnőtt légpuska fináléjába, de a hatodik hely kevés volt, arany vagy ezüst kellett az ötkarikás kvótához. Van ilyen, ő még nagyon fiatal, hatalmas tehetség, és ha így folytatja, akkor nem kérdés, hogy Párizsban ott lesz. Az lehet az ő olimpiája. Ne legyünk amiatt szomorúak, hogy ez most nem sikerült. Pekler Zalán 10 méteren nagyon közel volt, hogy döntőt lőjön és versenybe szálljon az olimpiai indulásért, az 50 méteres puska összetett számban pedig 1181 körrel döntős helyen volt, de az ismert kabátprobléma miatt kizárták a versenyből. Nagyon kell arra figyelni, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg. Annak ellenére mondom ezt, hogy ez a szabály nem túl sportolóbarát, és a kabát merevsége és hajlékonysága erősen hőmérséklet és páratartalom függő."

Eszék 10m EB 15. nap / június 05.

Eszék 10m EB 14. nap / június 04.

Bronzérmet nyert 25m pisztoly versenyszámban a magyar női csapat

Eszék 10m EB 13. nap / június 03.

Eszék 10m EB 12. nap / június 02.

Eszék 10m EB 11. nap / június 01.

Eszék 10m EB 10. nap / május 31.

Eszék 10m EB 9. nap / május 30.

Eszék 10m EB 8. nap / május 29.

Ezüstérmes a junior fiú csapatunk

Bronzérmet nyert 25m pisztoly versenyszámban a magyar junior lány csapat

Eszék 10m EB 7. nap / május 28.

Ezüstérmes Dénes Eszter - Hammerl Soma párosunk

Bronzérmes Mészáros Eszter - Kiss Viktor párosunk

Jákó Miriam bronzérmet nyert 25m pisztoly versenyszámban

Eszék 10m EB 6. nap / május 27.

Hammerl Soma Európa-bajnok!

Eszék 10m EB 5. nap / május 26.

Mészáros Eszter Európa-bajnok!

Eszék 10m EB 4. nap / május 25.

Dénes Eszter 6. a 10m Légpuska versenyszámban! / Eszék

Péni István Európa-bajnok a 10m Légpuska versenyszámban! / Eszék

Eszék 10m EB 3. nap / május 24.

Bronzérmet nyert a magyar junior lány légpisztoly csapat

Bronzérmet nyert a magyar junior lány légpuska csapat

Eszék 10m EB 2. nap / május 23.

Mészáros Eszter második Eszéken

Eszék 10m EB 1. nap / május 22.

2021. május 22-én szombaton kezdődik a horvátországi Eszéken a 10, 25, 50, 300 méteres puska-pisztoly, valamint koronglövő Európa-bajnokság. Az esemény rangját növeli, hogy a tokiói olimpia előtt ez lesz az utolsó kvótaszerző verseny.  

 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: “Másfél éve, a tavalyi lengyelországi Európa-bajnokság óta nem volt igazán rangos nemzetközi verseny. A járvány miatti bizonytalansági tényező és mindaz, ami Újdelhiben történt, megrázta a sportolókat. Ezzel együtt is nagyon erős csapat utazik Eszékre a kontinensviadalra, amely voltaképp két Eb lesz. Az az elvárás, hogy legalább egy újabb olimpiai kvótát szerezzünk az eddigi négyhez, továbbá a felnőttektől két-három, a junioroktól négy-öt érmet várok. Az ötkarikás kvótavadászat miatt több juniorkorú versenyző is a felnőttek között indul. A már tokiói induló Mészáros Eszter a napokban érettségizett, de Major Veronika és Péni István is az olimpiára élesíti a formáját, de képességeik alapján mindhárman felállhatnak az Európa-bajnokságon is a dobogóra.” 

 

Mint ismert férfi és női légpuskában, valamint férfi és női skeetben még 2-2 ötkarikás kvóta talál gazdára, míg a többi versenyszámban (férfi és női légpisztolyban, női sportpisztolyban, férfi gyorstüzelőpisztolyban, férfi és női puska összetettben, valamint férfi és női trapban) 1-1 olimpiai indulási jog kivívására nyílik lehetőség. 

 

European Championship 10m/25m/50m/300m/Shotgun Osijek        SIUS

Final Schedule

 

 

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége április 27-én kijelölte az induló magyar csapatot, pisztoly 25-50m, puska 50-300m és korong versenyszámokban.

Győrik Csaba szövetségi kapitány felhívása:

Felhívom az eszéki EB-n induló csapattagok figyelmét arra, hogy amennyiben még nem tették meg, regisztráljanak a Magyar Antidopping Csoport honlapján. https://www.antidopping.hu/felhcsoport!Regisztralindit_pb_fut

Rendkívül fontos, hogy bármilyen gyógyszer bevétele előtt ellenőrizzétek a WADA tiltólistát: https://www.antidopping.hu/Tiltolista.html

Itt a készítmény nevére és hatóanyagra is lehet keresni.

 

Felhívom a fegyverútlevéllel (Európai Lőfegyvertartási Engedély) rendelkező EB csapattagok figyelmét, hogy egy 2021. január 1-én életbe lépett változás miatt újra kell kategorizáltatniuk fegyvereiket. Amennyiben ez szükséges, forduljatok a Polgári Kézilőfegyver és Lőszervizsgáló Kft-hez. http://www.pklv.hu/oldal.php